Skal det være en kopp blomkål?

August er hjemmelaget blomkålsuppe. Tjukk, deilig, luftig og pureaktig suppe med bacon og god olivenolje.

Blomkål har vært dyrket i Norge siden 1600-tallet. Det produseres blomkål økologisk i Norge, men jeg har ikke funnet det i noen butikker i nærheten. I august er blomkålen perferkt, og det er pur lykke å spise blomkålsuppe 3 dager i uka. Jeg pleier å lage mye, sånn at restene kan spises enten som ny hovedrett eller som en delikat liten forrett, gjerne servert i en tekopp. Til min blomkålsuppe trenger du en blender. Det er selvsagt mulig å løse oppgaven med en stavmikser, men blenderen er suverent best.

Blomkålsuppe servert som forrett i tekopper.

Dette trenger du:

3 blomkålhoder

3 ss mel

3ss smør

salt

pepper

bacon

god olivenolje

Slik gjør du det:

Del blomkålhodene opp i buketter og kok dem lett møre i en stor kjele med lettsaltet vann. Sil av vannet i en bolle. Ta ut blomkålbukettene. Lag jevning av smør og mel i kjelen og spe med vannet slik at du får en passe tjukk suppe. Kjør blomkålbukettene i blenderen til en tjukk og luftig pure. Ha pureen over i suppa, og la den trekke. Server med sprøkstekte baconterninger, baconfett, salt, pepper og litt god olivenolje.

Advertisements

One thought on “Skal det være en kopp blomkål?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s